Вчера от МВР оповестиха новата процедура за поведение и действие при

...
Вчера от МВР оповестиха новата процедура за поведение и действие при
Коментари Харесай

Училищен директор: Не е разумно ние да търсим бомба при заплаха. Ставаме и гадатели

Вчера от Министерство на вътрешните работи оповестиха новата процедура за държание и деяние при опасност от потребление на взривно устройство в обект за публично прилагане с всеобщо престояване на хора. Правилата са въведени със заповед на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев от 31 март т.г. след серията бомбени закани против стотици учебни заведения в страната. 

" Има и един протокол, който ни трансформира в гадатели, да гадаем пол, възраст на индивида, отправил опасността. Един глас на 30-годишен човек по телефона може да звучи и като на 80-годишен. За страдание, няма инструкции по какъв начин се работи при закани за разстрел ", сподели още Калапиш. 

Директорът твърди, че през вчерашния ден е схванал за новата процедура, макар че основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров разгласи, че учебните управления към този момент са известени.

" При мен дойде в 14:40 ч. от районния контрольор и разбрахме, че има нов протокол. В утринните часове, когато още веднъж дойдоха над 50 сигнала, ние нямахме изясненост, че има оповестен документ ", твърди обаче Данко Калапиш.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР